• Évzáró az óvodában!
  • Évzáró az óvodában!
  • Évzáró az óvodában!
  • Évzáró az óvodában!
  • Évzáró az óvodában!

Kedves Szülők!

A 2024/2025. nevelési évhez az alábbi linkre kattintva tölthető le a jelentkezési lap:

Jelentkezési Lap 2024/25

 

 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által működtetett, az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 149/B. §-a szerinti internetes tájékoztató és segítségnyújtó szolgálat elérhetősége:
Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Levélcím: 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.

 


BEMUTATKOZÁS

Az óvodánk Debrecen város szélén, egy lakótelep közepén helyezkedik el. Szomszédságában a Görgey Utcai Bölcsőde, az Árpád Vezér Általános Iskola és a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium található. Földrajzi fekvésünk- a botanikus kert, Nagyerdő, Diószegi Sámuel Oktató Központ közelsége- elősegíti, hogy a környezetvédelemre nevelést kiemelt feladatként kezeljük.

A Tevékenység központú Óvodai Nevelési Programot adaptáltuk, és elkészítettük a Természet közeli Óvodai Nevelési Programunkat. Óvodánk 1980-ban panelekből épült, állaga közepes, folyamatos felújítás alatt áll. Udvarunk: 5800 m2, zöld területe, kellemes színtere a szabadtéri mozgásnak, és játéknak. Számos mozgásfejlesztő játék teszi vonzóvá. Pályázatok, és egyéb források feltárásával az elkövetkezendő időszak céljai között szerepel játszó udvarunk további fejlesztése, biztosítva ezzel a még tartalmasabb, szabadtéri nagy mozgás és játék megfelelő feltételeit.A csoportszobák esztétikusak, egyediek. Tükrözik az ott dolgozók egyéniségét. A gyermekek számára nyugalmat, otthonosságot sugároznak. Természetes anyagokat felhasználva rendeztük be csoportszobáinkat, ahol a gyermekek számára minden játéktevékenységnek külön kialakított helye van. Az épület adottságait kihasználva két csoport egy mosdó helyiséget használ, ami korszerűen felújított. Az öltözőt úgy alakítottuk ki, hogy tágas teret biztosítson akár a mozgásos játékokhoz is, ezekben a helyiségekben a TINI- kondi segíti a nagyobb mozgásigényű gyerekek egyéni fejlesztését. Tágas és sokféle eszközzel felszerelt tornatermünk hozzájárul a gyermekek mozgásfejlődéséhez, valamint alkalmas szakmai konferenciák lebonyolítására, és egyéb kulturális rendezvények szervezésére. Óvodánkban kialakítottunk egy sószobát, melynek rendszeres használatával a felső légúti megbetegedések megelőzhetők. A logopédiai szobában szakképzett logopédus segíti a gyermekek beszédfejlesztését.

Környezeti adottságaink elősegítik, hogy óvodánkban a gyerekek, a szülők és a munkatársak egyaránt felszabadultan, biztonságban érezzék magukat.